Viestintävalmentajana valmennukset sekä sparraukset kuuluvat arkeeni sisältöjen suunnittelun sekä punakynäilyn lomassa. Valmennuksistani ja sparrauksista olen saanut aina positiivista palautetta, niistä on pidetty ja sisällöt ovat auenneet aina valmennettavilleni helposti.
Opetin äidinkielen opettajana äidinkieltä ja kirjallisuutta (viestintää) ammatillisella puolella — 2. asteella, ammattikorkeakoulussa sekä aikuiskoulutuksen puolella. Opetussisältöni suuntasin siis suoraan työelämän tarpeisiin opetussuunnitelman mukaisesti.
Opetussisältöjäni olivat mm.
Valmennukseni Punakynäpaholaisena kattavat nämä aiheet, mutta myös digitaalisen viestinnän työelämän tarpeisiin eli miten suunnitellaan, tehdään sekä kehitetään kaikkia kirjoitettuja sisältöjä yritysten tarpeisiin. Rakennan jokaisen valmennukseni kohderyhmää varten.
Kun sisällöillä on sinulle merkitystä ja haluat yritysviestiesi vievän mennessään, silloin kannattaa kuunnella Punakynäpaholaista.
Olen pitänyt Rastor-instituutille koulutuksia liittyen yrityksen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään. Olen tehnyt niitä niin etänä kuin kontaktiopetuksena. Kursseillani on yleensä n. 20 henkilöä, ja kurssipalaute on aina erittäin hyvää.
Tavallisin kurssisisältöni on markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon valmennus. Kurssilla käyn opiskelijoiden kanssa läpi mm.
Muita kurssisisältöjäni olivat mm. sujuva tekstintuotanto sekä työelämän kirjoitustaidot. Tekstintuotanto-kurssilla valmensin kurssilaisiani tuottamaan sujuvammin tekstisisältöjä työelämän tarpeisiin eli ulkoiseen ja sisäiseen viestintään. Näitä ovat mm. erilaiset tiedotteet, raportit, uutiskirjeet. Annan sisällöille toimivat rakenteet, hion heidän kanssaan tyypillisimpiä kieliongelmia sekä tehostin heidän ilmaisuaan passiivisesta aktiivisemmaksi. Työelämän kirjoitustaidot ‑kurssilla kävin ns. taustapiruna opiskelijoiden töitä lävitse sekä annoin opiskelijoille kirjallista palautetta sparrausmielessä.
Pääsin tekemään BusinessOululle etänä sekä kontaktiopetuksena Some haltuun työnhaussa sekä Some haltuun työpaikalla ‑valmennukset. Lisäksi valmennus muokattiin vielä Some haltuun yritystoiminnassa ‑kokonaisuudeksi. Molemmissa valmennuksissa oli keskeistä aktivoida valmennettavat hyödyntämään sosiaalista mediaa tehokkaammin.
Some haltuun työnhaussa ‑valmennuksia järjestettiin kokonaisuudessaan 5 kpl. Valmennukset olivat työpäivän mittaisia. Valmennus oli tarkoitettu työnhakijoille, jotka olivat kiinnostuneita sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhaussa. Kävin kurssilaisten kanssa SWOT-analyysin avulla jokaisen kanavan läpi työnhakumielessä. Kun jokaisen kanavan vahvuudet ja heikkoudet olivat selvät, lähdimme rakentamaan erottuvaa työnhakuprofiilia. Opetin heille keinot, joiden avulla he voivat tuoda esiin osaamistaan monipuolisesti ja monikanavaisesti. Kaiken keskiössä oli tietysti Linkedin ja henkilökohtaisen profiilin tuunaus työnhakukuntoon.
Some haltuun työelämässä ‑valmennuksia järjestettiin 2 kpl. Valmennukset olivat työpäivän mittaisia. Valmennus oli tarkoitettu työntekijöille, jotka halusivat oppia hyödyntämään sosiaalisen median kanavia työelämässä. Tarkoituksena oli ymmärtää, miten valmennettava voi rakentaa hyödyllisiä työelämäverkostoja sosiaalisen median kautta, miten hän voi brändätä itsensä myös työelämässä ja rakentaa LinkedIniin profiilin, jolla hän voi tuoda helpommin esiin osaamistaan. Sama idea oli Some haltuun yritystoiminnassa ‑valmennuksessa, mutta kaikki se käytiin läpi yrittäjän näkökulmasta.
Valmennuksessa rohkaisin BusinessOulun asiantuntijoita olemaan entistä aktiivisempia sosiaalisessa mediassa ja jakamaan hyviä kuulumisia sekä omissa profiileissaan että BusinessOulun sometileillä. Keskiöön nousivat etenkin LinkedIn- ja Twitter-tilit, jotka ovat. lähtökohtaisesti luotuja työelämään liittyvistä asioista viestimiseen. Lisäksi kävin tietysti SWOT-ajatuksella läpi muutkin kanavat.
Valmennuksessa tärkeää oli ymmärtää, missä on keskeistä viestiä omasta tekemisestä ja BusinessOulun palveluista näkyvyyden ja tunnettuuden lisäämiseksi. Pääasia oli, että kaikessa sosiaalisen median käytössä viestintä tehdään valmennettavien asiantuntijarooleja hyödyntäen – käytännönläheisempienkin tarinoiden kautta. Lopuksi kävin valmennettavien kanssa läpi sosiaalisen median markkinointityökalut ja kerroin, miten he voivat hyödyntää niitä työelämässään sekä seuraamaan mainonnan tuloksia.
Olen kokenut yritysviestinnän asiantuntija, sisältöanalyytikko, sisällöntuottaja ja viestintävalmentaja. Mielestäni nykyään on runsaasti merkitystä sillä, mitä sanotaan ja miten sanotaan. Mitä erottuvampi viesti, sitä vahvempi brändi.
Varaa Viestintätuokio kanssani. Selvitetään siellä valmennustarpeesi.